Котоошо

вторник, 26 март 2024

Брийдплан /Breedplan/ е доказана система за генетична оценка, която използва pedigree информация, данни за продуктивността и геномна информация за определяне на редица генетични характеристики на дадено Wagyu говедо. Системата е напълно призната от Австралийската Wagyu асоциация като най-голямата генетична оценка на японски черни и червени Wagyu говеда. Данните от Брийдплан се публикуват регулярно, за да се подпомогнат членовете на Асоциацията с по-навременни EBV данни за техните говеда.

Системата предлага информация за майчини характеристики като дойност, лекота на отелване, характеристики на кланичния труп, като например мраморна оценка, финост на мрамориране на месото, рибай големина и други. Брийдплан изготвя развъдни стойности (EBV), които показват силата на генетиката на животното, за да се придобие представа за неговия потенциал за различни производствени цели.

Котоошо е млад бик, отгледан в отлично състояние, с благ темперамент и изключителен фенотип. Впечатление правят неговите показатели за мляко и размер на скротума, които чудесно допълват интересното му родословие. SS индекса подсказва за добри редпродуктивни възможности по отношение на качеството и количеството на генетичния материал.

Като син на GOORAMBAT TERUTANI F146, той притежава набор от данни, които е много трудно да Ви разочароват. Оценката разкрива информация за теглото при раждане, темповете на растеж, теглото на кланичния труп, размера на скротума, финост на мрамориране и др. Този бик си има всичко необходимо, а вече има и налична сперма за продажба.

Скорошни публикации